Vásárlás előtt


Az esetek többségében utólagos klímatechnikai problémák megoldására a komfort klímaberendezéseket alkalmazzák. Ezek három jelentős csoportra oszthatók, a mobil klímákra az ablakklímákra és az osztott rendszerű, vagy angol nevén "split" klímaberendezésekre.

A berendezések különféle méretűek, hűtőteljesítményűek. A klímaberendezéseket a hűtőteljesítményük alapján választják egy megadott méret sorból. A megfelelő berendezés kiválasztása szakembert igényel! Azonban előnyős ha a vásárló is tisztában van néhány dologgal.

A helyes berendezés kiválasztásakor néhány fontos alap dolgot tisztázni kell. Első és legfontosabb, hogy a fent említett berendezések az esetek többségében egy helyiség hűtésére alkalmasak. Természetesen komfort berendezéssel is megoldhatók több helyiség klimatizálási problémai. A megoldásra az ablak, a mobil és az osztott rendszerű berendezések közül csak az osztott rendszerű berendezés esetén van lehetőség, ilyen esetekben nagyrészt úgynevezett multi berendezéseket alkalmaznak, amennyiben ez lehetséges és a választott márka méret sorában található megfelelő berendezés, amennyiben nincs megfelelő berendezés akkor a két vagy több helyiséget csak különálló készülékek beépítésével lehet klimatizálni. Ha Ön tervezi lakása, vagy egyéb helyisége klimatizálását, akkor általában a szakemberek következő kérdéseire kell választ adnia;


1. Helyiség méretei, tájolása

2. Ablak felület nagysága

3. Helyiség rendeltetése (pl.: hálószoba, üzlethelyiség,stb.)

4. Helyiségben tartózkodó emberek száma 

5. Helyiségben lévő hőtermelő gépek, (például számítógépek, hűtőberendezések, stb.) teljesítménye 

6. Nagyobb terek esetén a világító testek száma, teljesítménye


A fent felsorolt dolgok alapján, a szakemberek meghatározzák a helyiségbe telepítendő klímaberendezés típusát. Azonban bizonyos esetekben nincs szükség az ilyen pontos meghatározásra. Ilyen eset lehet például egy átlagos hálószoba, ekkor, legtöbbször tapasztalati adatok alapján választanak elrendezést a szakcégek. A végső döntés meghozatala előtt MINDIG kérje ki szakember véleményét.


Válasszon bizalommal bennünket!

Rólunk


Az ILKA Hungária Kft. 1995-ös  alakulása óta több kisebb, nagyobb átalakuláson esett át. A kezdetben  kizárólag ILKA hűtőkompresszorok javítására és szervizelésére létrehozott cég ma már egyéb hűtéstechnikai feladatokat is végez, „igazi” hűtős- klímás céggé nőtte ki magát. Tevékenységünket mind a nagyteljesítményű ipari hűtés, mind a lakossági és közületi komfort léghűtés területén végezzük.

Szolgáltatások


Tevékenységünket mind a nagyteljesítményű ipari hűtés, mind a lakossági és közületi komfort léghűtés területén végezzük. Szakembereink folyamatos képzése, az általunk forgalmazott berendezések minősége, a javítások és karbantartások során felhasznált eredeti, kiváló minőségű alkatrészek,  a professzionális és célszerszámok alkalmazása, és a rugalmas hozzáállás teszik cégünket olyan partnerré akiben nyugodtan bízhat.

Kapcsolat


ILKA Hungária Kft.

Postacím: 1157 Budapest, Nyírpalota út 79/D.

Telefon: 06 (30) 251-07-55

Telefon/Fax: 06 (1) 410-42-56

Weboldal: www.ilkaszerviz.hu

e-mail: info@ilkaszerviz.hu