Mobilklíma berendezések


A mobil klíma telepítése egyszerű, nincs helyhez kötve, variálható, könnyen kezelhető, jó energiakihasználás, könnyű karbantartás, mosható váz. A mobil klímákat csak egyetlen helyiség (kb. 15-35 m2-ig) kiszolgálására alkalmazzák.


A mobil klíma az alábbi helyek légkondicionálására alkalmas:

Közepes méretű helyiségek (kb. 40 m2-ig) tetőtéri lakások, üzlethelyiségek, orvosi rendelők, nappalik, olyan helyiségek, amelyekben építészeti változásokat nem lehet végrehajtani, üdülőkben, hétvégi házakban, olyan szobákban, ahol a levegő változására érzékeny emberek tartózkodnak.

A mobil egycsöves klímaberendezéshez szükséges egy konnektor, és egy ablak a levegő kivezetését szolgáló cső számára. Ezen a csövön keresztül kerül ki a kondenzációs hő a helyiségből. A hűtésnél kivált kondenzvizet pedig egy kis tartályban fogjuk fel amit a működéstől függően folyamatosan ürítenünk kell. A berendezés a szoba belső levegőjét keringteti. 

A mobil kétcsöves klímaberendezés esetében két fali kivezetés szükséges: egyik a külső levegő számára, a másik a felmelegített, eltávozó levegő számára, mivel a kondenzációs hő elvezetéséhez a helyiség levegője helyett meleg külső levegőt vesz igénybe. Így a készülék teljes hűtési teljesítménye a helyiségre fordítódik.

A mobil split klíma a mobil klíma berendezések közül a leghatékonyabb hűtést biztosítják. Hasonlóan a telepített split (osztott) klímaberendezésekhez ezek a berendezések is két részből állnak, egy beltéri illetve egy kültéri egységből. A két egység fixen össze van kötve, a kötés néhány típusnál oldható. A kültéri egységet a klímatizálandó helyiségből ki kell tenni, itt csak a beltéri egység maradhat.

Általában ezen berendezésekhez adnak tartó konzolt amire ráhelyezhetjük a kültéri részt. Mobil jellegük abból adódik, hogy amennyiben a kötést nem bontjuk meg, szakszerviz nélkül áthelyezhetjük a berendezést az egyik helyiségből a másikba. 

Zajszintjük magasabb a telepített split klímákénál. A mobil klímaberendezéseket általában olyan helyre javasoljuk, ahol más típusú berendezés elhelyezésére nincs lehetőség.


Válasszon bizalommal bennünket!

Rólunk


Az ILKA Hungária Kft. 1995-ös  alakulása óta több kisebb, nagyobb átalakuláson esett át. A kezdetben  kizárólag ILKA hűtőkompresszorok javítására és szervizelésére létrehozott cég ma már egyéb hűtéstechnikai feladatokat is végez, „igazi” hűtős- klímás céggé nőtte ki magát. Tevékenységünket mind a nagyteljesítményű ipari hűtés, mind a lakossági és közületi komfort léghűtés területén végezzük.

Szolgáltatások


Tevékenységünket mind a nagyteljesítményű ipari hűtés, mind a lakossági és közületi komfort léghűtés területén végezzük. Szakembereink folyamatos képzése, az általunk forgalmazott berendezések minősége, a javítások és karbantartások során felhasznált eredeti, kiváló minőségű alkatrészek,  a professzionális és célszerszámok alkalmazása, és a rugalmas hozzáállás teszik cégünket olyan partnerré akiben nyugodtan bízhat.

Kapcsolat


ILKA Hungária Kft.

Postacím: 1157 Budapest, Nyírpalota út 79/D.

Telefon: 06 (30) 251-07-55

Telefon/Fax: 06 (1) 410-42-56

Weboldal: www.ilkaszerviz.hu

e-mail: info@ilkaszerviz.hu