Inverter technológia = takarékosság


Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a gazdaságos üzemeltetés. Mind több és több megrendelő keresi a (hatékony hűtés mellett is) gazdaságosan üzemelő berendezéseket. Sok megrendelő részéről hangzanak el a következő kérdések:


- Szeretnék klímát, de nem fog túl sok elektromos áramot fogyasztani?

- Lehet-e csak annyit fogyasztani amennyit a klímaberendezésünk éppen igényelne?

- Lehet-e megfelelően hűteni, és közben energiát megtakarítani?


Természetesen van megoldás, ami nem más, mint az: INVERTER

INVERTER = Váltakozó áramú frekvencia-átalakító.

Tulajdonképpen az Inverter nem más, mint egy fokozatmentes fordulatszám (teljesítmény) szabályozó.


Induláskor

Hagyományos készüléknél az indulóáram-felvétel hirtelen magas. Ez csak pár pillanat, de ez igen megterheli (főleg nagyobb teljesítményű berendezésnél) az elektromos hálózatot, és hosszútávon a pénztárcánkat is.

Az inverteres berendezések esetében mind az indulás, mind a megállás fokozatosan történik, néhány másodperc alatt fut fel a teljesítmény maximumra, és ugyanígy áll le a készülék.


Működés közben


A készülékből kilépő hőmérséklet nehezen szabályozható. (Éppen ezért kis klímák esetében többnyire nem is szabályozzák.)

A beltéri egység hőcserélőjében kb. 0 oC-os hűtőközeg áramlik, amely az áthaladó levegőt 8 – 11 oC-ra hűti le. Ez pedig elég hideg.

Ha közvetlenül és tartósan éri az embert, az egyrészt kellemetlen, másrészt egészségtelen is lehet.

A hagyományos berendezések esetében az egyetlen lehetőség a megfelelő elhelyezés megválasztása, amikor is a klímaberendezést igyekszünk úgy elhelyezni, hogy a lehető legtávolabb legyen attól a ponttól, ahol először ember közelébe ér a kifújt levegő.

 

Az inverteres berendezések esetében a teljesítmény szabályozható! A frekvencia emelésével nő a teljesítmény, csökkentésével kisebb lesz a teljesítmény. Ez által az inverteres légkondicionálók sokkal finomabb hőmérséklet-szabályozást biztosítanak,mint az inverter nélküli modellek.

A hagyományos készülékek esetén a beállított hőmérséklet elérése után a kompresszor kikapcsol, majd újra bekapcsol, ha a hőmérséklet változik. A kompresszor ki- és bekapcsolásakor a hőmérséklet jelentősen ingadozik.

Az inverteres készülékek esetén a kívánt hőmérséklet elérése után a kompresszor teljesítménye jelentősen csökken, és alacsonyabb fordulatszámon dolgozik tovább, így stabil hőmérsékletet biztosít, minimális ingadozással. Ezáltal ezen készülékek zajszintje is lényegesen kisebb, mint hagyományos berendezéseké.

 

Összefoglalva

 - Az Inverter minden helyzetben biztosítja kényelmünket

- A kívánt hőmérséklet elérése után, csak annyit fogyaszt a készülék amennyi az állandó hőmérséklet fenntartásához szükséges

- Nincs kellemetlen hőmérséklet ingadozás

- Egyenletes komfortot biztosít, még ha a szobában lévő személyek száma változik is


Keresse az inverteres készülékeket!


Válasszon bizalommal bennünket!

Rólunk


Az ILKA Hungária Kft. 1995-ös  alakulása óta több kisebb, nagyobb átalakuláson esett át. A kezdetben  kizárólag ILKA hűtőkompresszorok javítására és szervizelésére létrehozott cég ma már egyéb hűtéstechnikai feladatokat is végez, „igazi” hűtős- klímás céggé nőtte ki magát. Tevékenységünket mind a nagyteljesítményű ipari hűtés, mind a lakossági és közületi komfort léghűtés területén végezzük.

Szolgáltatások


Tevékenységünket mind a nagyteljesítményű ipari hűtés, mind a lakossági és közületi komfort léghűtés területén végezzük. Szakembereink folyamatos képzése, az általunk forgalmazott berendezések minősége, a javítások és karbantartások során felhasznált eredeti, kiváló minőségű alkatrészek,  a professzionális és célszerszámok alkalmazása, és a rugalmas hozzáállás teszik cégünket olyan partnerré akiben nyugodtan bízhat.

Kapcsolat


ILKA Hungária Kft.

Postacím: 1157 Budapest, Nyírpalota út 79/D.

Telefon: 06 (30) 251-07-55

Telefon/Fax: 06 (1) 410-42-56

Weboldal: www.ilkaszerviz.hu

e-mail: info@ilkaszerviz.hu